dinsdag, juni 04, 2013

In de tuin van Nancy & Bert

Den Bleke

den_Bleke,_apr_2013.jpg

Den Bleke is een, weer rosse, zwerver die de tuin van Nancy & Bert gevonden heeft.

Moest ik een kat op de dool zijn - eventueel een rosse kater - ik koos ook voor de tuin van Nancy & Bert. Lekker eten, een droge slaapplaats en vooral: liefde en respect zijn de dingen die je ondermeer vindt in de mooie tuin van Nancy & Bert.

Den Bleke komt er al een tijdje eten en toen hij duidelijk voor hun gekozen had, hebben ze hem naar de dierenarts gebracht voor castratie en groot onderhoud.

Lees uit de mail van Nancy:

 … “De operatie "Zwerver" is geslaagd. Gisteren is deze flinke jongen (4,8  kg) 'geholpen' door Dr. Inge. Hij is ontdaan van teken en ander gespuis en ziet er al wat properder uit. Hij heeft wel een lichtjes gehavend rechteroor en enkel kleine wondjes, die stilaan zullen genezen als hij wat rustiger wordt. Hij heeft nu een nachtje in de berging geslapen en is ondertussen terug op stap. Hij heeft vanmorgen goed gegeten en catmilk gedronken.

We zouden uiteraard graag een goeie thuis voor 'm vinden. Hij is mensen gewoon geweest. Hij laat onze poezen redelijk met rust, maar af en toe jaagt hij er eentje terug naar binnen. Dr. Inge vermoedt dat hij al een tijdje zwerft, misschien van vorige zomervakantie en dan uiteindelijk in onze tuin beland is. Hij is heel erg op zijn hoede, maar met een beetje geduld kan je wel zijn vertrouwen winnen. Ik mocht 'm gisterenavond op schoot pakken en dat vond hij toch wel gezellig. Ronken was er nog niet bij, maar ik kreeg toch kopjes. Ik doe alvast 2 fotootjes erbij. Wij noemen hem "Den Bleke" omdat hij zo'n onbestemde kleur heeft, maar de dierenarts heeft 'm ‘Hobo’ gedoopt.”den_Bleke,_11_mei_2013.jpg

Den Bleke zonder ballen, Le repos du guerrier

 

 Wat heeft dit ventje meegemaakt? Natuurlijk is hij op zijn hoede voor mensen. Maar zo te lezen zal die argwaan van korte duur zijn eens hij een baasje heeft en meestal zijn die zwervertjes zo dankbaar… dat is uniek, die band heb je nooit met een kitten. Ga voor een mooie, lieve kat die niet meer in je gordijnen hangt en je halve huis sloopt tijdens je afwezigheid – een bijkomende eigenschap van die oh zo vertederende kittens :) – en adopteer een volwassen dier.

Meer informatie? Bel janin: 015/20 33 79 – 0476/91 20 52

of mail (klik)  kattenadoptie@hotmail.com

 

12:18 Gepost door zwerfdierenhulp in adoptie, dieren | Permalink | Commentaren (1) | Tags: katten, adoptie, hobo, john lee hooker, elewijt |  Facebook

Commentaren

Hey Janin,
Wij duimen mee dat dit kereltje gauw een liefdevolle thuis vindt. We zijn nu een 10-tal dagen na de castratie en Hobo wordt al wat rustiger. Hij laat zich nu uitgebreid aaien en maakt gekke sprongetjes tegen mijn been als ik 'm te eten geef. Zijn pels wordt zachter en hij ziet er al wat gezelliger uit, maar ik denk niet dat het een 'schootpoes' wordt. Hij ligt hier soms zalig in het zonnetje te rollebollen en geniet van de aandacht.
groetjes,
Nancy

Gepost door: Nancy | donderdag, juni 06, 2013

Post een commentaar